Chirurgie plastică
- LIPOSUCTIA (COAPSE)

- LIPOSUCTIA (ABDOMINALA)


LIPOSUCTIA (COAPSE)

Aceasta poate fi utila in indepartarea grasimii in exces de la nivelul coapselor. Procedura implica introducerea unui dispozitiv la nivelul tesutului grasos dintre tegument si musculatura, imbunatatindu-se astfel conturul corpului. Este o optiune pentru indepartarea grasimii ce nu poate fi indepartata prin metodele uzuale.
Cel mai bun candidat pentru aceasta procedura este o persoana cu greutatea normala sau putin peste normal, cu o zona de grasime in exces, care nu poate fi indepartata.
Liposuctia asistata de ecografie este o alta tehnica posibila. Aceasta implica utilizarea de unde ultrasunete de inalta frecventa pentru a lichefia grasimea de sub tegument, ulterior grasimea lichefiata va fi indepartata foarte lent.


Procedura
: nu este necesara spitalizarea pacientului; cu toate acestea, in cazul indepartarii unei cantitati importante de tesut grasos, va fi necesara spitalizarea pacientului.
La inceputul interventiei, se va administra anestezia. Tipul anesteziei variaza in functie de cantitatea tesutului grasos indepartat si de tipul interventiei. Poate fi anestezie locala sau generala. Medicul chirurg va injecta o solutie formata dintr-un antialgic usor, o solutie salina si epinefrina, o substanta care contracta vasele sanguine la nivelul ariei dorite. Acesta faciliteaza indepartarea grasimii, scade pierderea sanguina si asigura analgezie in timpul si dupa interventia chirurgicala.
Dupa efectuarea unor incizii fine, dispozitivul de aspiratie va fi introdus la nivelul tesutului grasos dintre tegument si muschi, grasimea fiind indepartata lent. Durata procedurii variaza in functie de cantitatea de grasime indepartata. In liposuctia asistata de ecografie, se va efectua o injectie cu anestezic si cu o solutie care determina umflarea tesutului grasos. Ulterior se introduce un tub subtire sub tegument prin intermediul unei mici incizii. Proba va fi manevrata sub piele, emitand unde ultrasunete care determina colapsul si lichefierea celulelor grasoase.
Grasimea lichefiata si fluidul anestezic vor fi indepartate folosind aspiratia blanda.


Efecte adverse frecvente
: poate aparea tumefiere locala, inflamatie sau echimoza, ce persista cateva saptamani. Cu toate acestea, evolutia fiecarui pacient depinde de volumul tesutului grasos indepartat si de regiunea afectata.

Complicatii: desi rare, includ infectia si depigmentarea pielii.

Recuperare: in majoritatea cazurilor, se face foarte rapid. Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea in cateva zile de la interventie.

Rezultate: in cazul in care pacientul creste in greutate dupa interventia chirurgicala, grasimea se poate depune in aceeasi zona. Pentru a mentine rezultatele, se recomnada urmarea unei diete adecvate si efectuarea de execitii fizice.


LIPOSUCTIA (ABDOMINALA)

Liposuctia ne poate ajuta sa scapam de grasimea in exces, in cazul in care dieta si exercitiile fizice nu au dat rezultate. Procedura implica inserarea unui dispozitiv de aspirare la nivelul grasimii dintre tegument si muschi, rezultand un contur al corpului mai atractiv. Cel mai bun candidat pentru liposuctie este o persoana cu greutate normala sau putin peste normal, in buna stare de sanatate, cu exces de grasime intr-o anumita zona, care nu poate fi indepartata prin metodele uzuale.


Procedura
: nu este necesara spitalizarea pacientului; cu toate acestea, in cazul in care se indeparteaza o cantitate importanta de grasime, spitalizarea va fi necesara. Procedura necesita efectuarea de anestezie generala.
Medicul chirurg va injecta o solutie formata dintr-un antialgic usor, solutie salina si epinefrina, o substanta care contracta vasele sanguine. Solutia ajuta la indepartarea mai usoara a grasimii in exces, scade pierderea sanguina si asigura analgezie in timpul si dupa procedura.
Dupa efectuarea unor mici incizii, se introduce dispozitivul de aspiratie la nivelul grasimii dintre tegument si muschi, cu indepartarea lenta a grasimii.
Durata procedurii variaza in functie de cantitatea grasimii indepartate.
In liposuctia asistata ecografic, se efectueaza o injectie cu anestezic local si o solutie care determina umflarea tesutului gras. Se va insera un tub fin sub tegument prin intermediul unei incizii fine. Proba va fi manevrata sub tegument, emitand unde ultrasunete care determina colapsul si lichefierea celulelor grasoase. Grasimea lichefiata si lichidul anestezic sunt indepartate prin aspiratie lenta.


Efecte adverse frecvente
: poate aparea tumefiere, echimoza locala sau inflamatie, care persista cateva saptamani. Cu toate acestea, evolutia fiecarui pacient este diferita in functie de volumul tesutului adipos indepartat si de regiunile implicate. Complicatii: desi rare, exista risc de infectie si decolorare a tegumentului. Recuperare: in majoritatea cazurilor, liposuctia se efectueaza fara spitalizarea pacientului, recuperarea in aceste cazuri fiind foarte rapida. Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea in cateva zile si pot efectua activitatile obisnuite dupa doua saptamani.

Rezultate: in cazul in care pacientul creste in greutate dupa interventia chirurgicala, grasimea se poate depune in aceeasi zona. Pentru a mentine rezultatele, se recomanda urmarea unei diete adecvate si efectuarea de exercitii fizice.


Parteneri


Pentru informaţii suplimentare efectuaţi click pe pictogramă.
WHITE WORKS SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PIATRA NEAMT
CABINET DE MEDICINA DENTARA CRISDENT - DR. LITCANU CRISTINA CENTRUL MEDICAL POPARLAN
CENTRUL DE RADIOLOGIE SI IMAGISTICA MEDICALA NICOLINA CAB STOMATOLOGIC DR. DIANA MIREA
CLINICA PSIDENT MEDFIZ - CENTRU DE RECUPERARE MEDICALA
OMINI CLINIC CAB. STOMATOLOGIC Dr. GORONEANU MARIANA
CABINET OFTALMOLOGIC SI OPTICA - DR. DARABA POLICLINICA MEDICALTOP
INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE DANIDENT - POLICLINICA STOMATOLOGICA
BIOMEDICA CAB. STOMATOLOGIC DR. BEATRICE VELICU
DERMACENTER CLINICA PEDILIFE
CABINET MEDICAL OFTALMOLOGIC DR. MOTAS MARIA S.C. CARDIOR S.R.L. - DR. LAZAR