Sfaturi medicalePROFILUL PAGINII WEB A CABINETULUI STOMATOLOGIC - Autor NICOLAE GHERMAN, tehnician dentar principal White Works

adăugat 08/11/2013

PROFILUL PAGINII WEB A CABINETULUI STOMATOLOGIC - Autor NICOLAE GHERMAN, tehnician dentar principal White Works CREATI-VA O PREZENTA DOMINANTA PE INTERNET
Profilul paginii web a cabinetului stomatologic
In ultimii ani, au fost conduse numeroase studii despre modul in care pacientii isi aleg medicul dentist pentru ei si familiile lor. Scopul acestora este de a identifica metodele de marketing eficiente, si, mai ales, de ce doar anumite tehnici functioneaza.

Cum devine eficient website-ul cabinetului dumneavoastra ?

Cu siguranta, orice medic dentist isi apreciaza website-ul propriului cabinet, care, in mod obisnuit, expune lozincile cabinetului si prezinta chiar decorul acestuia. Este foarte probabil ca medicii insisi sa fi contribuit la alegerea aspectului site-ului si a modalitatii de navigare a acestuia si poate chiar au scris o parte din textul existent.

Marea majoritate a medicilor dentisti desconsidera importanta website-ului din cauza raportului inechitabil intre investitia de timp, energie si bani pentru a-l activa, rezultand un numar prea mic de pacienti furnizat astfel cabinetului si care nu au calitatea dorita.

Un start solid

Cele prezentate reprezinta un start solid, care, foarte probabil, se poate aplica la cel putin 90% dintre medicii dentisti. A fi competitiv nu necesita o mare doza de expertiza tehnica. Ceea ce este intr-adevar necesar, este reprezentat de o expertiza vasta privind consumatorul de servicii stomatologice, asa cum este prezentat in articolul de fata. Ceea ce determina cu adevarat un website sa genereze in mod constient pacienti noi in cabinet, poate fi organizat dupa cum urmeaza:

1. NAVIGAREA / ORGANIZAREA

O eroare des intalnita, chiar in cazul a 90% din website-uri, este reprezentata de "ingroparea" tuturor beneficiilor oferite de cabinet in link-ul "Servicii". Pagina principala a site-ului ar trebui considerata ca fiind vitrina unui magazin, unde ar trebui sa prezinte cele mai atractive produse. Cei care viziteaza pentru prima data un site al unui anumit cabinet dentar trebuie sa poate vizualiza clar si cu usurinta cele mai bune oferte ale acestuia - comoditate, tehnologie, tipuri de tratamente, etc pentru a le starni interesul si a-i invita "inauntru".

2. CUVINTE BINE SCRISE SI FOTOGRAFII

Inainte de a concepe textul unui website de cabinet, este importanta cunoasterea modului de gandire a consumatorilor de servicii stomatologice, ce rationamente aplica atunci cand isi aleg un medic dentist si cat de probabil este ca acestia sa-l citeasca. Studiile independente au aratat ca primele patru criterii utilizate de consumatori in alegerea unui medic dentist pentru ei insisi dar si pentru familiile lor sunt reprezentate de pret, tehnologie, comoditate si relatii publice.
Autorii recomanda ca interesul vizitatorilor website-ului sa fie atras prin explicarea in cat mai putine cuvinte a beneficiilor unor astfel de investitii, exemplificand vizual prin marturii ale pacientilor reali.Prin cuvintele folosite, site-urile trebuie sa se adreseze vizitatorilor ca unor posibili candidati la serviciile expuse, apoi sa-i indemne sa sune si sa-i invite in cabinet, de obicei pentru o vizita de curtoazie, ocazie cu care pot afla daca tratamentele sau serviciile oferite sunt in concordanta cu nevoile acestora.

3. FARA EXCES CLINIC

Intrucat niciunul din cele patru criterii citate mai sus nu are legatura cu stomatologia clinica, website-urile dentare nu trebuie sa contina prea multi termeni de specialitate si nici fotografii clinice detaliate. Cand se concepe un website, este important de retinut ca ilustrarile procedurilor pot numai sa sperie pacientii, pe cand fotografiile efectuate inainte si dupa tratament precum si marturiile pacientilor vor demonstra beneficiile tratamentului, fara a apela la detalii inspaimantatoare.

4. CUNOASTETI MEDICUL

Sa nu subestimati niciodata interesul consumatorului de servicii stomatologice pentru medicul dentist si pentru personalul medical al cabinetului. Cele mai vizitate pagini de website-uri dentare au informatii despre medic care includ detalii despre educatia medicala si corelatiile profesionale ale medicului dentist.

Totusi, potentialii pacienti care cauta un medic pentru asistenta dentara personala sau a familiilor lor, cauta si o persoana in care sa poate avea incredere si sa o respecte. De aceea, acesta sectiune ar trebui sa inceapa cu informatii personale, de familie, pasiunile, domeniile de interes si colaborarile cu asociatiile locale de caritat, care ar trebui aduse in prim plan in acesta sectiune. Informatii despre facultatea absolvita, specializari, cursuri, etc sau participarea activa in cadrul unor asociatii de specialitate pot fi pastrate pentru ultimul paragraf.

5. WEBSITE CORESPUNZATOR / SEO / MANAGEMENT MEDIA SOCIAL

Ultima etapa consta in popularea platformelor media sociale solide si conectarea tuturor acestora inapoi la website. Este esential ca aceste platforme sa fie corespunzator configurate si integrate. Cele mai eficiente SEO (search engine optimization) de astazi necesita un continut media constant si activ. Dat fiind beneficiul potential al acestei investitii, inainte de orice alocare de fonduri pentru promovarea cabinetului, obiectivul urmarit ar trebui sa fie reprezentat de dominarea mediului virtual, ce graviteaza in jurul cautarilor pe internet.

Copyright 2013 White Works,
Iasi, Str. Luca Arbore, Nr. 4, Tel/Fax: 0232.261.822 si 0727.520.140
Parteneri


Pentru informaţii suplimentare efectuaţi click pe pictogramă.
CLINICA PSIDENT CABINET MEDICAL OFTALMOLOGIC DR. MOTAS MARIA
OMINI CLINIC MEDFIZ - CENTRU DE RECUPERARE MEDICALA
CAB STOMATOLOGIC DR. DIANA MIREA CLINICA PEDILIFE
S.C. CARDIOR S.R.L. - DR. LAZAR CENTRUL MEDICAL POPARLAN
CABINET OFTALMOLOGIC SI OPTICA - DR. DARABA CABINET DE MEDICINA DENTARA CRISDENT - DR. LITCANU CRISTINA
DERMACENTER CENTRUL DE RADIOLOGIE SI IMAGISTICA MEDICALA NICOLINA
BIOMEDICA WHITE WORKS
POLICLINICA MEDICALTOP INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE
CAB. STOMATOLOGIC DR. BEATRICE VELICU CAB. STOMATOLOGIC Dr. GORONEANU MARIANA
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PIATRA NEAMT DANIDENT - POLICLINICA STOMATOLOGICA