Sfaturi medicaleIMPLANTUL DENTAR - MOFT SAU NECESITATE? Autor Nicolae Gherman, Tehnician dentar principal WHITE WORKS

adăugat 25/01/2011

IMPLANTUL DENTAR - MOFT SAU NECESITATE? Autor Nicolae Gherman, Tehnician dentar principal WHITE WORKS IMPLANTUL DENTAR ESTE UN MOFT SAU O NECESITATE

Ce simplu am zambi daca dupa pierderea unui dinte ar creste unul nou in locul lui! Insa poti zambi ca inainte, fara a sacrifica alti dinti? Are acesta problema o rezolvare? Desigur - implantul dentar. Implantul dentar este o radacina artificiala ce este fixa in osul maxilar sau mandibular, inlocuind radacinile dintilor extrasi. Intrucat implantul este parte integranta din os, posibilitatile de refacere a armoniei dintilor devin nelimitate: de la dinti fixati prin cimentare pe implant sau dinti prinsi de implant prin insurubare, la proteze supraimplantare fixate pe implanturi, care nu mai cad din gura in orice moment, cum se intampla in cazul protezelor clasice.

Durata de viata a implaturilor depinde de calitatea si tehnicile folosite pentru realizarea dintilor. In ultimii ani, tehnologia a avansat foarte mult si a oferit persoanelor care si-au pierdut de-a lungul timpului mai multi dinti posibilitatea de a renunta la protezele mobilizabile si de a se bucura de o lucrare protetica fixa ce nu ar fi putut fi realizata in situatia lor. Chiar daca nu este o ramura noua in medicina dentara, implantologia a capatat amploare in ultimii ani, devenind accesibila multor oameni.

Nu mult dupa avantul initial al implatologiei au aparut tehnici noi, revolutionare, bazate pe proiectarea computerizata, care au facut operatia de implantare sa fie realizata in timp mai scurt, in mai mare siguranta si cu rezultate estetice de exceptie.Metoda de la care se porneste este metoda backward - se realizeaza o macheta cu cea mai frumoasa dantura pentru cazul respectiv si apoi se stabileste pozitia implanturilor in asa fel incat sa se poata realiza forma de dinti stabilita initial.

Rezulta astfel doua mari avantaje: pacientul poate sti, inainte de orice interventie chirurgicala costisitoare, cum va arata cu noua sa dantura, luand parte activ la acesta alegere daca doreste, iar al doilea avantaj este ca poate avea dintii chiar in ziua operatiei de implantare, putand astfel sa isi reia viata sociala imediat.

Avantajele metodei pentru doctorul implantolog sunt evidente: posibilitatea de a vedea dinainte statusul osos, viteza mare de lucru - putand astfel implanta mai multi pacienti in aceesi perioada de timp, cresterea increderii pacientului in solutia de implantare, costuri reduse pentru stocul de materiale, pozitionarea perfect paralela a implanturilor intre ele - ceea ce usureaza realizarea lucrarilor mobilizabile supraimplantare sau a lucrarilor ample pe multe implanturi.

Acesta tehnologie a fost creata pentru a usura munca in cabinetul stomatologic, crescand confortul si siguranta pentru pacient indiferent de locul unde este, putandu-se lucra la distanta, in orice loc din lume gratie internetului.

Laboratorul de tehnica dentara WHITE WORKS din Iasi este un etalon de precizie si exigenta in domeniul proteticii pe implanturi, ceea ce il recomanda drept partener de incredere in echipa medic stomatolog - tehnician dentar.

De asemenea , WHITE WORKS pune la dipozitia medicilor implantologi, in premiera in Romania, echipamentul necesar si personal specializat in realizarea ghidurilor implantare.

Autor - NICOLAE GHERMAN
Tehnician dentar principal WHITE WORKS IASIParteneri


Pentru informaţii suplimentare efectuaţi click pe pictogramă.
DANIDENT - POLICLINICA STOMATOLOGICA S.C. CARDIOR S.R.L. - DR. LAZAR
CLINICA PSIDENT CENTRUL MEDICAL POPARLAN
POLICLINICA MEDICALTOP BIOMEDICA
CABINET OFTALMOLOGIC SI OPTICA - DR. DARABA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PIATRA NEAMT
CABINET DE MEDICINA DENTARA CRISDENT - DR. LITCANU CRISTINA WHITE WORKS
CAB STOMATOLOGIC DR. DIANA MIREA CLINICA PEDILIFE
CAB. STOMATOLOGIC Dr. GORONEANU MARIANA INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE
MEDFIZ - CENTRU DE RECUPERARE MEDICALA CABINET MEDICAL OFTALMOLOGIC DR. MOTAS MARIA
CENTRUL DE RADIOLOGIE SI IMAGISTICA MEDICALA NICOLINA DERMACENTER
OMINI CLINIC CAB. STOMATOLOGIC DR. BEATRICE VELICU